Wethouder Cassee nu ook echt Haarlemmer… nog 1 te gaan!

 

Groot nieuws in Haarlem. Wethouder Cassee is verhuisd van het naburige Heemstede naar Haarlem. Volgens de regels moeten alle wethouders wonen in de stad waar ze bestuurder zijn. Daarom betrok beoogd wethouder Van der Hoek nog voor zijn installatie een appartementje in Haarlem en Cassee is nu dus verhuisd.

 

Maar… Wethouder Van Doorn woont nog altijd in Amersfoort. En laat dat nu net de wethouder zijn die bij zijn aantrede als eerste beloofde snel naar Haarlem te verhuizen. De gemeenteraad kan per jaar dispensatie verlenen. Als CDA Haarlem hebben we daar dit jaar ook mee ingestemd, maar wel met de duidelijke boodschap dat we verwachten dat Van Doorn in Haarlem woont voordat de helft van zijn termijn er op zit.

 

Waarom hier zo zwaar aan tillen? Wij zijn van mening dat een bestuurder onderdeel moet uitmaken van de stad die hij bestuurt. Bovendien, zoals de Actiepartij hierover al eerder fijntjes opmerkte, als het gaat om tal van gemeentelijke regeling, dan houdt de gemeente hard vast aan de eis dat iemand in Haarlem woont. Dan kun je dus als college niet zelf met zo’n eis marchanderen. Tot slot, ook in de toekomst willen we graag dat Haarlemse wethouders in Haarlem wonen. Dat lukt ons niet als we het nu laten lopen.

 

Mijnheer Van Doorn, succes: www.funda.nl!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s