Kruispunt Kleverlaan – Jan Haringstraat gevaarlijk!

Iedere ochtend komen op het kruispunt Kleverlaan – Jan Haringstraat/Molijnstraat verschillende verkeersstromen samen: de uitgaande ochtendspits, ouders die met auto of fiets kinderen naar kinderdagverblijf of basisschool brengen en jongeren die op de fiets naar het Sterrencollege gaan. Vooral in deze donkere, regenachtige dagen is de situatie zeer onoverzichtelijk en vaak gevaarlijk.

 

 

 

Klachten hierover van ouders waren aanleiding voor onze woordvoerder Verkeer, Wim Catsman, om een ochtendlang de situatie ter plekke te bekijken. Zijn conclusie: “Het is er inderdaad druk. Met name de auto’s uit de zijstraten hebben een probleem. Vaak kunnen ze slechts met enig risico en stevig gas geven net voor een aanstormende auto de Kleverlaan op of over steken. Middelbare scholieren op de fiets redden het soms tot het midden van de weg, griezelig, want er is geen vluchtheuvel.”

 

We hebben deze observaties voorgelegd aan de gemeente en hen gevraagd mee te denken over een oplossing. Misschien een rotonde? 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s