Doorbraak in strijd tegen meeuwenoverlast

Naar verwachting zal Haarlem het komend voorjaar een ontheffing van de Flora- en faunawet ontvangen om meeuweneieren te mogen verwisselen voor kunsteieren! Deze maatregel kan verlichting brengen in al die huishoudens die de afgelopen jaren geteisterd werden door het gekrijs van meeuwen die op hun dak nesten gebouwd hadden. Met de ontheffing kan eindelijk worden ingegrepen. Lees hier het artikel van het Haarlems Dagblad: http://www.haarlemsdagblad.nl/regionaal/haarlemeo/article20146403.ece/Haarlem-wil-meeuweneieren-vervangen-door-neppers?

Al jaren pleit het CDA Haarlem voor aanpak van de meeuwenoverlast. In de beginjaren kwam ons dit nog wel eens op hoongelach van anderen te staan, maar de laatste jaren is hier een kentering in gekomen. Mede als gevolg van een bewonerspetitie, is er nu in de Haarlemse politiek een brede coalitie ontstaan die de strijd tegen de meeuwenoverlast aangaat.

Vorig jaar konden we daardoor al melden dat er eindelijk netten werden geplaatst op de twee grootste ‘brandhaarden’, het voormalig Sterrencollege aan de Versponckweg en de Ter Cleeff basisschool. Met de ruimte die de ontheffing gaat bieden, hopen wij dat vele huishoudens dit voorjaar eindelijk de rust krijgen waar zij al zo lang naar snakken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s