Over mijzelf

Ik ben geboren (Eindhoven) en getogen (Valkenswaard) in Brabant. Op mijn 18-de ging ik Organisatie Psychologie studeren in Amsterdam. Na afronding van deze studie ben ik bij ING gaan werken. Op een lange wereldreis heb ik echter besloten om voor de publieke zaak te gaan werken.

Ik heb toen vier jaar (eerst als trainee en vervolgens als directieadviseur) gewerkt bij de gemeente Amsterdam, daarna in Den Haag voor de rijksoverheid. Nu als senior projectleider bij het Rijksvastgoed- en ontwikkelingsbedrijf (onderdeel van het Ministerie van Financiën), maar daarvoor in verschillende interim functies, zoals communicatieadviseur van Mark Rutte in zijn tijd als staatssecretaris bij OCW.

In 2007 ben ik samen met mijn vriendin van Amsterdam verhuisd naar Haarlem, waar vervolgens ook onze dochter (in 2007) en onze zonen (in 2009 & 2011) zijn geboren.

De smaak van – Haarlems Dagblad 11 januari 2012 – Klik op afbeelding om interview te lezen

Waarom lokale politiek?
De geboorte van mijn dochter heeft mij meer dan ooit doen inzien dat ik de verworvenheden van onze rijke samenleving niet voor lief mag nemen. Dat ik er mede verantwoordelijk voor ben om al dit goeds ook aan de volgende generatie te gunnen. En dat ik er niet op mag vertrouwen dat ‘anderen het wel regelen’, maar dat ik zelf verantwoordelijkheid moet nemen. Mijn ambitie is om in Haarlem een positieve bijdrage te leveren aan hoe mensen de stad beleven en elkaar de ruimte geven om in die stad van het leven te genieten.

En waarom dan het CDA?
Mijn opvoeding en ervaringen in mijn jeugd hebben me geleerd te twijfelen. Te twijfelen aan wat ‘normaal’ is. Om kritisch te kijken naar wat andere besluiten dat goed voor je is. Het ligt dan ook in mijn karakter om niet met een vooraf ingenomen standpunt nieuwe vraagstukken te benaderen.

Het CDA kent die twijfel vanuit haar aard. Of zoals Van Agt het formuleerde: “Confessionele partijen zijn compromissoire partijen. Ze moeten voortdurend in huis uiteenlopende meningen verzoenen.” Het CDA is door zijn brede basis intrinsiek verplicht verschillend ideeën over staat en samenleving aan elkaar te koppelen. Dit alles wel vanuit een gedeelde ambitie om zorgzaam te zijn voor elkaar en de wereld een beetje mooier achter te laten voor onze kinderen.

Meer CDA in de stad!
Al jarenlang verliest het CDA draagvlak in de steden. Maar juist ook in de stad kan het CDA verhaal een groot verschil maken. Een thema als vrijheid van onderwijs is essentieel in een stedelijke omgeving waarin sommige ouders moeten loten om hun kinderen op een school te krijgen. Ik zet mij dan ook in om het CDA verhaal te ‘vertalen’ naar de stedelijke context.

Mijn 5 favorieten…
Boeken
-Kurt Vonnegut: Cat’s Cradle
-Michel Houellebecq: Mogelijkheid van een eiland
-Godfried Bomans: Pieter Bas
-Herman Hesse: Narziss & Goldmund
-Tim Krabbe: Marthe Jacobs

Films
-The Graduate
-Betty Blue
-The Boondock Saints
-Breakfast Club
-A Clockwork Orange

TV-series
-West Wing
-The IT Crowd
-The Office (USA! & UK)
-Seinfeld/Curb your enthusiasm
-The Wire

Albums
-The Beatles: Abbey Road
-Nirvana: Nevermind
-Johan: Pergola
-Keith Jarrett: Bregenz
-Boys Noize: OiOiOi remixed

Dance/DJ’s
-Boys Noize
-Bloody Beetroots
-Dave Clarke
-Ben Sims
-Remy

60 Seconden – Column Haarlems Dagblad 10 januari 2012

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s